Onze ondernemers

Meer inzetten op de noden van de kleine ondernemer. 

het belang van de kleine ondernemer voor een stad als Brugge en waarom is een betere samenwerking en een soepelere vergunningsbeleid van belang voor de kleine ondernemer.  

 

De kleine ondernemer is van groot belang voor een centrumstad op verschillende manieren. 

Een kleine ondernemer draagt bij aan de leefbaarheid en vitaliteit door het aanbieden van producten of diensten die aansluiten bij de behoeften en wensen van de lokale bevolking en het aanbieden van toeristische producten en diensten die het toerisme in die regio te stimuleren. Daarnaast draagt een kleine ondernemer ook bij aan het sociaal leven door het organiseren van evenementen of door het creëren van een ontmoetingsplek voor de lokale bevolking ,een café of restaurant waar mensen samenkomen om te eten en te drinken. De kleine ondernemer speelt een belangrijke economische rol door werkgelegenheid te bieden aan lokale bewoners en door zijn of haar inkomsten te reinvesteren in de stad. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de ondernemer zijn of haar winkel of bedrijf in of buiten het centrum van de stad vestigt, waardoor er meer mensen naar die regio komen en de economie van die regio gestimuleerd wordt. Een kleine ondernemer helpt ook om het toerisme duurzamer te maken door duurzame producten of diensten aan te bieden of door duurzame praktijken te hanteren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de ondernemer een duurzaam toeristisch vervoersmiddel aanbiedt of als de ondernemer zijn of haar bedrijf op een duurzame manier runt.

Kortom, een kleine ondernemer is van groot belang voor een stad door bij te dragen aan de leefbaarheid, het sociale leven en de economie van de stad.

 

Werkpas voor onze lokale ondernemers, zorgverleners.

Deze gratis werkpas laat de lokale ondernemer, zorgkundigen toe hun job uit te oefenen niet enkel in het centrum alsook reglementair gratis te parkeren over geheel het Brugs grondgebied voor het uitoefenen van zijn of haar job. Dit geld ook voor 8T werk, daarvoor aanpassing van de regel. Voertuigen tussen de 3,5 ton en 12 ton mogen enkel nog binnen tussen 6u en 11u én tussen 19u en 21u. Behalve lokale ondernemers met werkpas met voertuig MAX 9T. 

 

Een ander en beter vergunningenbeleid, die toestaat om als ondernemer maximum te evolueren. 

Een goed vergunningsbeleid draagt bij aan een betere lokale economie, en kan helpen om nieuwe bedrijven aan te moedigen om zich in een bepaalde gemeente te vestigen. Dit kan leiden tot meer werkgelegenheid en inkomsten in de lokale economie. Het vergunningsbeleid moet ook gericht zijn op het aantrekken van bepaalde soorten bedrijven of industrieën die een positief effect kunnen hebben op de lokale economie, bijvoorbeeld door middel van banen en inkomsten te creëren of door specifieke vraag te bevredigen die anders niet voldaan zou worden. Een vergunningsbeleid moet ook regels bevatten die gericht is op het beschermen van de lokale economie, door het bevorderen van lokale producten en diensten.

In het algemeen is een goed vergunningsbeleid, bijdragen aan een betere lokale economie door het aantrekken van nieuwe bedrijven en het bevorderen van een gezonde, diverse economie in een gemeente. Het is echter belangrijk om te onthouden dat vergunningsbeleid slechts één van de vele factoren is die van invloed zijn op de lokale economie en dat het belangrijk is om een bredere, geïntegreerde aanpak te hanteren om de economie van onze gemeente te versterken.

 

De kerstmarkt

De kerstmarkt van Brugge is een prachtige traditie die mensen van over de hele wereld aantrekt. Helaas is de kerstmarkt de laatste jaren een beetje in verval geraakt. Daarom stellen wij voor om de kerstmarkt om te vormen tot een heus kerstdorp op het 't Zand in Brugge. Met deze vernieuwde opzet willen we de kerstmarkt de uitstraling geven die het verdient.

Ons voorstel is er niet alleen op gericht om de kerstmarkt te verbeteren, maar ook om lokale ondernemers en scholen te ondersteunen. Daarom willen we de kraampjes in de eerste plaats voorbehouden voor lokale ondernemers. Op deze manier kunnen zij hun producten en diensten tonen aan een groot publiek en hier hopelijk nieuwe klanten uit halen.

Daarnaast willen we ook dat scholen en verenigingen een kans krijgen om te profiteren van de kerstmarkt. Daarom stellen we voor om 10% van de kraampjes gratis ter beschikking te stellen voor scholen en verenigingen. Dit kan hen een financiële boost geven voor hun kampen en schoolactiviteiten, en zo de gemeenschap als geheel versterken.

Door de kerstmarkt om te vormen tot een kerstdorp, kunnen we niet alleen de lokale economie stimuleren, maar ook het gevoel van gemeenschap versterken. Bovendien zal het vernieuwde karakter van de kerstmarkt meer bezoekers aantrekken en zo bijdragen aan de uitstraling van Brugge als toeristische bestemming.

We begrijpen dat er misschien vragen of bezwaren kunnen zijn tegen dit voorstel. Maar we zijn ervan overtuigd dat als we deze vernieuwde kerstmarkt met lokale ondernemers en scholen realiseren, het een groot succes zal worden en Brugge nog aantrekkelijker zal maken voor bezoekers van over de hele wereld.

 

Pop up bars

Pop up bars in de zomer enkel voor Brugse scholen en jeugdbewegingen. 

Financiële stimulansen zijn erg belangrijk voor scholen en verenigingen, omdat ze vaak afhankelijk zijn van externe financiering om hun activiteiten te kunnen uitvoeren. Verenigingen en scholen hebben vaak beperkte budgetten en moeten vaak creatief zijn om de middelen te vinden die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken. Een financiële stimulans kan de middelen bieden die ze nodig hebben om hun activiteiten uit te breiden of te verbeteren, en kan hen ook in staat stellen om te investeren in nieuwe programma's of initiatieven.

Als mensen weten dat er middelen beschikbaar zijn om nieuwe initiatieven te financieren, kunnen ze zich meer betrokken voelen bij het werk dat ze doen en zijn ze misschien geneigd om extra tijd en moeite te steken in hun activiteiten.

In het algemeen speelt een financiële stimulans een belangrijke rol bij het versterken van de financiële basis van scholen en verenigingen en bij het verhogen van het enthousiasme en de motivatie van hun personeel, leden en hun vrijwilligers.